Domeenireform

Kuna ma just lõpetasin oma veebisaidi kolimise uuele aadressile siis pajataks veidi ka domeenireformist. Asja idee oli hea – kõik inimesed ja firmad võiksid saada endale osta nii palju domeene kui neil raha on. Nojah. Aga kuna Eesti on ikka väike ja ilma korruptsiooni ja sõprade aitamiseta siin hakkama ei saa siis juhtus nii nagu alati. Kõik saavad nüüd küll osta nii palju domeene kui soovivad, aga samas on hind lihtsalt 3 korda kõrgem (Allikas: minu teenusepakkuja tantum.ee) kui mistahes muul domeenil.

No hind hinnaks, aga asi mis tõsiselt häiris oli, et muidu tasuta ja tasuta kõlav .pri.ee domeen muudeti äkki 300.- maksvaks. No ma ei tea, .pri.ee kõlab niigi odavalt ja siis selle eest raha ka võtta? Puhta ulliks lännu. Niisiis kolisingi .org lehele. Asjade ümber tõstmine raiskas küll hunniku minu aega, aga nüüd sain aadressi, mida julgen avalikus kohas ka öelda ja mis ei pussita mind suvalistel hetkedel selga. Kahjuks ja tõenäoliselt kaovad aga enamus .pri.ee lehed üldse ära, sest vaevalt kõigil on tahtmist ja viitsimist lehekülge kolida.

Pikemalt selle kohta, miks uus domeeniseadus paha ja halb on saab lugeda avalikust kirjast: http://domeenireform.wordpress.com/2010/07/12/avalik-kiri-eesti-vabariigi-valitsusele/

Tänase vastaspoole SA Eesti Internet koduleht: http://eestiinternet.ee/ ,millel pole märkigi mingi vastasseisu või väikestele liigategemise kohta.

Sildid:

2 Responses to “Domeenireform”

  1. Leo Says:

    Leidsin su Blog.tr.ee vahendusel ja öelduga suht koht nõus. Ebaõnnestunuks ma reformi siiski ei pea kuid hindeks üle kolme ka panna ei kannata. Seega suht sama teema kui Neti.ee puhul. Lahenduseks tuleb aga teha vist nõnda nagu Friizu pakub – Kui tiiger ei hüppa , siis ora per..e !

    Oma domeene võiks sul olla aga vähemalt kaks : Üks eestikeelne ja teine inglise, juhuks kui sul ka välismaalastega suhelda tuleb : )

  2. admin Says:

    Lehekülgesid võib alati sada teha, aga see pole eesmärk. Kui mind, eestlast, sunnitakse naeruväärselt kõrgete hindadega eesti nimeruumist ära kolima siis see vähendab võimalust, et ma eesti keelset interneti arendan päris tublisti. .org domeen juba on, võiks kohe inglise keeles kirjutada ja sada korda suuremat turgu püüda.

    Reformi koha pealt: enne oli halb firmadel, kes soovisid mitut eesti domeeni. Nüüd on väga halb kõigil endistel .pri.ee omanikel ja veidi halb endistel .ee omanikel. Ehk siis üldplaanis, olukord läks ainult halvemaks.

Leave a Reply